logouri mobil_2
Zid susținere terasa a X-a, altar de andezit și detaliu templul mare rotund
Dăm viață capitalei Daciei
Vizitarori
Restaurăm
Lucrăm cu grijă și cu un scop bine stabilit
previous arrow
next arrow


Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA 


logouri mobil_jos-2
“Ziua Porților Deschise” la Sarmizegetusa Regia

Ziua Porților Deschise” la Sarmizegetusa Regia

Astăzi, de Ziua Porților Deschise, Fundația Mihai Eminescu Trust, în calitate de Partener al proiectului Capitala Daciei - muzeu viu al patrimoniului cultural european, al cărui solicitant este Consiliul Județean Hunedoara, a pregătit un pavilion de prezentare cu materiale promoționale si panouri informative pentru discuții informale cu vizitatorii interesați de activitățile proiectului, respectiv implicarea fundației Mihai Eminescu Trust.

Totodată, Fundația a desfășurat și o serie de activități cu copiii, de la modelarea lutului în diferite forme, la jocuri de puzzle cu unelte arheologice. La sfârșitul activităților, fiecare copil care a participat, a lipit un bilețel pe flip-chart cu impresiile și părerile pe care le-au avut în urma evenimentului. Mulțumim pentru vizită domnului Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. 

Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 prin Programul RO-Cultura. Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 1.897.384,23 Euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 848.865,92 Euro.