logouri mobil_2
Zid susținere terasa a X-a, altar de andezit și detaliu templul mare rotund
Dăm viață capitalei Daciei
Vizitarori
Restaurăm
Lucrăm cu grijă și cu un scop bine stabilit
previous arrow
next arrow


Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA 


logouri mobil_jos-2
În februarie a avut loc cel de-al treilea seminar bilateral din proiect

În 13, 14 și 15 februarie la Deva ne-am întâlnit pentru trei zile de workshop intens cu echipa partenerului nostru norvegian din proiect, More & Romsdal County Council. A fost cel de-al treilea workshop bilateral EEA între Norvegia și România, acesta având titlul de „Administrare și Management în Dezvoltarea Locală”. Ziua de 13 februarie a început cu o deschidere festivă din partea domnului Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Kristoffer Dahle, din partea partenerului norvegian și Michaela Türk, reprezentând Fundația Mihai Eminescu Trust, partenerul român din cadrul proiectului.

În cadrul seminarului, au avut loc discuții în legătură cu prezentările realizate de cei 4 vorbitori români și cei 9 vorbitori norvegieni, specialiști în protejarea patrimoniului, arhitecți, arheologi, manageri de proiecte, muzeografi, guvernatori, reprezentanți ai asociaților de dezvoltare teritorială.

Pe lângă aceste prezentări și discuții, echipa din Norvegia a fost invitată să ia parte la vizite de studiu în puncte importante din Județul Hunedoara, precum Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Peștera Bolii, puncte de belvedere din Muntii Parang, Muzeul Satului Momârlănesc, Mina Petrila.

Acest seminar vine ca ultimul din seria de trei, prevăzute în proiect. Am fost norocoși și onorați să avem în acest proiect un partener de proiect valoros. Acesta realizează o activitate de instruire complexă, în diverse etape ale proiectului, a echipei de proiect. Activitatea parteneriatului norvegian a avut menirea să ne ajute pe noi, cei care am pus proiectul pe roate, să ne dezvoltăm profesional și să ne îmbunătățim competențele specifice domeniilor de intervenție ale proiectului. Spre exemplu, în cadrul seminarelor am făcut schimb de idei și de cunoștințe privind exploatarea și punerea în valoare a monumentului istoric, am identificat provocările și posibilitățile de finanțare viitoare, am identificat beneficiarii și le-am evaluat nevoile specifice.