logouri mobil_2
Zid susținere terasa a X-a, altar de andezit și detaliu templul mare rotund
Dăm viață capitalei Daciei
Vizitarori
Restaurăm
Lucrăm cu grijă și cu un scop bine stabilit
previous arrow
next arrow


Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA 


logouri mobil_jos-2
Ultima serie din cursul de formare „Protectorii Patrimoniului” va avea loc la Deva, în 14 și 15 noiembrie 2023

Fundația Mihai Eminescu Trust, partener în cadrul proiectului ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului european”, organizează în zilele de 14 și 15 noiembrie 2023, un atelier de formare interactivă denumit „Protectorii patrimoniului” și structurate în câte 2 zile. Această serie este destinată membrilor institutiilor responsabile de administrarea sitului.

Pentru organizarea atelierelor a fost contractată Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală. Ei vor colabora cu arh. Leo Orellana, specialist în revitalizarea siturilor UNESCO, și Carolina Fernolend, președintele Fundației Mihai Eminescu Trust, pentru pregătirea suportului de curs și susținerea acestor ateliere de formare.

Viitorii ghizi de patrimoniu vor fi intermediarii între toate tipurile de vizitatori și turiști pentru a le transmite valorile și importanța acestui sit.

Valorizarea sitului - este aspectul la care încercam să contribuim în cadrul proiectului în derulare. Iar scopul nostru este reprezentat de cunoașterea și aprecierea valorii excepționale a sitului de către locuitorii zonei, în cadrul acestor ateliere de formare interactivă a viitorilor ghizi ai patrimoniului arheologic European si Mondial „Sarmizegetusa”.