logouri mobil_2
Zid susținere terasa a X-a, altar de andezit și detaliu templul mare rotund
Dăm viață capitalei Daciei
Vizitarori
Restaurăm
Lucrăm cu grijă și cu un scop bine stabilit
previous arrow
next arrow


Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA 


logouri mobil_jos-2
Workshop Bilateral EEA intre Romania si Norvergia la Deva

Între 15 și 17 noiembrie, Møre og Romsdal fylkeskommune, partenerul norvegian al proiectului nostru, organizează în România, la Deva, un workshop bilateral între Norvegia și România. Ne vom focusa pe restaurarea și revitalizarea siturilor arheologice și a monumentelor. De-a lungul celor trei zile de seminar planificăm vizite pe situl de la Sarmizegetusa, prezentări pentru media locală și două zile de ateliere intensive de lucru, alături de 28 de specialiști din Norvegia și România.


În ambele țări care participă în proiectul „Capitala Daciei”, România și Norvegia, proiectele implică monumente vulnerabile, cum ar fi ruinele și drumurile. Seminarul pe care partenerul norvegian îl va organiza în noiembrie la Deva se va concentra asupra modului de conservare a acestor monumente, făcându-le în același timp mai accesibile publicului.


Agenda seminarului din luna noiembrie cuprinde:
- În 15.11.2022, participanții și invitații la seminar merg în vizita de lucru pe situl Sarmizegetusei Regia.
- Pe 16.11.2022, între 8:30 - 17:00, Deva Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO va fi celebrată prin deschiderea panelurilor de discuții. Prima zi în care vom lucra intensiv asupra subiectului Expunerea si/sau conservarea monumentelor.
- 17.11.2022, între 9:00 - 17:00, Deva. Ziua cuprinde prezentări, dezbateri și workshop-uri care au ca temă implementarea tehnologiei in muzee si pe teren.

Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.


EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului - UMP
Institutul Național al Patrimoniului
Consiliul Judetean Hunedoara
Mihai Eminescu Trust
Møre og Romsdal fylkeskommune