logouri mobil_2
Zid susținere terasa a X-a, altar de andezit și detaliu templul mare rotund
Dăm viață capitalei Daciei
Vizitarori
Restaurăm
Lucrăm cu grijă și cu un scop bine stabilit
previous arrow
next arrow


Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA 


logouri mobil_jos-2
Ateliere de formare interactivă – Protectorii patrimoniului la Costești, Hunedoara

Fundația Mihai Eminescu Trust, partener în cadrul proiectului ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului european”, organizează în zilele de 14, 15, 17 și 18 noiembrie 2022, o serie de 2 ateliere de formare interactivă denumite ”Protectorii patrimoniului”, structurate în câte 2 zile pentru fiecare dintre ele.

Programul atelierelor

  • Atelier seria 1: 14 și 15 noiembrie 2022, între orele 9:00 - 16:00
  • Atelier seria 2: 17 și 18 noiembrie 2022, între orele 9:00 - 16:00.

Este vorba de același atelier cu două opțiuni de participare.

Pentru organizarea atelierelor a fost contractată Asociația Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală. Ei vor colabora cu arh. Leo Orellana, specialist în revitalizarea siturilor UNESCO, și Caroline Fernolend, președinte Fundația Mihai Eminescu Trust, pentru pregătirea suportului de curs și susținerea acestor ateliere de formare.
La aceste cursuri de formare sunt așteptați cu precădere ghizi de turism, proprietari de pensiuni, profesori de istorie, antreprenori, precum și tineri interesați să devină protectori ai patrimoniului din Comuna Orăștioara de Sus.
Viitorii ghizi de patrimoniu vor fi intermediarii între toate tipurile de vizitatori și turiști pentru a le transmite valorile și importanța acestui sit.
Valorizarea sitului - este aspectul la care încercam să contribuim în cadrul proiectului în derulare. Iar scopul nostru este reprezentat de cunoașterea și aprecierea valorii excepționale a sitului
de către locuitorii zonei, în cadrul acestor ateliere de formare interactivă a viitorilor ghizi ai patrimoniului arheologic European si Mondial „Sarmizegetusa”.
Seminarul este organizat în Costești, județul Hunedoara, locația exactă fiind comunicată ulterior persoanelor înscrise.


Formularul de înscriere este aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSye8Lpcu0-jZ2Tnb2CiVlHtV8SZ0sEV3e5-Ff--u23fcE-A/viewform?fbclid=IwAR1KhdnoIy-9B17J57SecAlJPxyU0vygk8W2LvbJtMM_K1CNLurBbpXJmS0

Detalii suplimentare pot fi obținute pe adresa: asociatiacral@gmail.com.

Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.


EEA and Norway Grants
Programul RO-Cultura
Granturi SEE & Norvegiene
Ministerul Culturii
Unitatea de Management a Proiectului - UMP
Institutul Național al Patrimoniului
Consiliul Judetean Hunedoara
Mihai Eminescu Trust
Møre og Romsdal fylkeskommune